ŠKOLICA “MALI KUVARI”

ŠKOLICA “MALI KUVARI”

Dragi roditelji, pozivamo vas da nam se pridružite sa svojim mališanima na događaju školica kuvanja “Mali kuvari”, koji će biti održan 17. marta u periodu od 17 do 20h u Zemun Park-u.

Sa idejom da se prave navike stiču od malih nogu, organizujemo ovu edukativnu i kreativnu radionicu za naše najmlađe sugrađane. U pitanju je školica osmišljena po specijalnom programu, koji čine dva dela.

Prvi deo je kuvarski i podrazumeva pripremu najrazličitijih đakonija, od kanapea, preko poslastica i posluženja. Ideja je da se kroz razgovore o hrani, seckanje, mešenje i na kraju degustaciju, mališanima približe osnovni principi kulinarske veštine. Ujedno, ovaj deo je i edukativan i ima za cilj da se na maštovit način podstaknu kreativne i motoričke sposobnosti kod dece svih uzrasta. U ovaj deo programa je uključena sva prateća kuvarska oprema i namirnice koje će biti korišćene. Mislili smo o svemu, tako da nema potrebe za brigom, jer je sve potpuno bezbedno i prilagođeno deci. Budući da nam je zdravlje na prvom mestu, iz pripreme hrane biće isključeni svi industrijsko-konditorski proizvodi i prerađevine.

Drugi deo će deci biti posebno interesantan, a uključuje igrice, koje su povezane sa hranom. Najmlađe očekuje pogađanje ukusa i mirisa, pitalice, kao i takmičarske igre.

Radionica traje 3 sata, a program će voditi nutricionista-dijetetičar i Montesori učiteljica Katarina Đurić u saradnji sa sertifikovanim animatorom ili glumcem.

Čast nam je i veliko zadovoljstvo da će se ovom događaju pridružiti Udruženje građana Mali kuvari, koji se ovom tematikom bavi već pet godina. Program

Malih kuvara:

1. Dečji hor iz vrtića “Oaza”, PU “Dr.Sima Milošević”

2. Predstavljanje Malih kuvara

3. Edukativna – interaktivna predstava “Od praistorije do danas”.

 

Čekamo vas 17. marta u Zemun Park-u da podržimo mališane u učenju dobrih i zdravih navika u ishrani.